Olika spelformer

Något som du kommer att upptäcka när du gett dig in i den spännande och härliga bettingvärlden online är att det finns flera olika typer av odds, det finns flera olika spelformer att välja mellan med mera. Den spelform som är absolut populärast just nu är Livebetting, även kallat för Liveodds. Vi pratade kort om det på startsidan men det är verkligen värt att upprepa hur det fungerar för det är så roligt! Spelar du Livebetting så innebär det att du samtidigt som du tittar på en sporthändelse kan satsa på flera olika saker som händer i den matchen eller det loppet du tittar på. Samtidigt som match- eller loppbilden förändras, förändras även oddsen konstant beroende på vad som händer och du kan hela tiden spela på de olika odds som dyker upp. Detta gör att det blir så oerhört spännande att spela och samtidigt att du har chans att tima in dina satsningar på sekunden för att få bästa utdelning.

Sedan det spelbolagen lanserade denna spelform har den blivit extremt populär och anledningen till att folk älskar livebetting är helt enkelt att det blir så mycket mer spännande att titta på den idrottshändelse man spelar på.

1X2-betting

Denna spelform är kanske den vanligaste och den man hittar överallt. Den går helt enkelt ut på att man ska förutspå om det blir vinst för det ena eller andra laget eller om det blir oavgjort i en match. Man räknar här alltid med det resultat som blir efter att matchen är fullgången.

Moneyline-betting

Om du är inne på en amerikansk bettingsajt kommer du garanterat att stöta på denna spelform. Här ska man satsa på det lag man tror kommer vinna matchen. Skillnaden mellan denna spelform och den ovan är att man här räknar med resultatet som blir inklusive eventuell övertid.

Asian Handicap

Detta är en spelform som på senare tid blivit mer och mer populär, här kan man nämligen få högre odds på ett resultat om man jämför med traditionella odds på samma resultat. Det beror på att Asian handicap går ut på att man ska tippa på vilket lag som vinner/förlorar samt om det blir oavgjort eller inte men ett av lagen har alltid ett eller fler måls försprång. Försprånget får dem genom att oddssättaren räknat ut vilket lag som sannolikt vinner och hur sannolikt det är. Resultatet blir då att det ena laget alltid har ett försprång omvandlat i ett visst antal mål.

Över/under- betting

När man bettar i denna spelform så får man odds som räknas ut grundat på om det kommer bli fler eller färre antal mål än X i en match. Alltså, om det finns ett Över/under-odds på en match som säger Över 5, 3,60 så betyder det att om du satsar på att det blir över fem mål sammanlagt i den matchen så vinner du din insats gånger 3,60.

Långtidsbetting

Detta är en vanlig spelform som förekommer i början av eller innan startskottet går för större mästerskap eller ligaspel. Den innebär att du satsar på vilket lag eller vilken idrottare som kommer att bli slutsegrare när mästerskapet eller ligan är över.

Resultatbetting

Här handlar det om att kunna förutspå, inte bara vilket lag som vinner en match utan det exakta slutresultatet i matchen. Det vill säga att du måste satsa på ett exakt resultat som till exempel 2-4. Något som är betydligt svårare än att spela på till exempel 1X2 som du kan läsa om här ovan.